oddsen

Dette har kun én Formel 1-fører klart de siste sju årene

Siden 2018 er det kun én fører som har vært på pallen hvert år i USA Grand Prix.

KORTE AVSTANDER: Det er stadig kortere avstand mellom de to på topp i førermesterskapet i sesongens Formel 1.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:16. oktober 2024

Denne helgen kjøres sesongens andre løp på amerikansk jord når det er klart for USA Grand Prix i Austin i Texas.

Max Verstappen har vunnet USA Grand Prix de tre siste årene og er den eneste føreren som har vært på pallen i Texas hvert år siden 2018. I 2020 ble ikke løpet arrangert. Nå er det fire måneder siden sist nederlenderen vant et løp.

USA Grand Prix på Oddsen

USA Grand Prix kjøres på Circuit of the Americas i Austin, Texas. 56 runder skal kjøres på den 5,513 km lange banen med 20 svinger, to lengere rettstrekker og to DRS-soner.

Samme bane er også vertskap for sesongens fjerde sprintløp, der kvalifiseringen kjøres fredag og sprintløpet kjøres lørdag.

To debutanter – en fører uteblir for første gang

Før årets utgave av Formel 1-løpet i Texas er det flere endringer fra fjoråret. Siden Austin ble byen for USA Grand Prix i 2012, har Daniel Ricciardo kjørt løpet hvert eneste år. Etter en skuffende sesong ble det klart etter forrige løp at Liam Lawson overtar plassen i RB-teamet. Lawson kjørte fem Formel 1-løp forrige sesong.

Franco Colapinto ble hentet til Williams i slutten av august, og har siden da tatt flere poeng enn forgjengeren gjorde på halvannet år i teamet. Denne helgen kjører argentineren USA Grand Prix for første gang.

Samtidig får Oscar Piastri muligheten til å fullføre sitt første løp på banen, der han måtte bryte i sin første sesong i fjor.

Sju førere kan fortsatt vinne førermesterskapet

På de seks løpene som gjenstår av årets sesong skal det deles ut poeng i seks Grand Prix-løp, tre sprintløp og seks ganger for raskeste runde.

Toppscore og raskeste runde i alle de gjenværende løpene er til sammen 181 poeng i førermesterskapet.

Før helgens USA Grand Prix leder Max Verstappen førermesterskapet med 331 poeng. Bak han følger Lando Norris med 279 poeng, etterfulgt av Ferrari-fører Charles Leclerc (245 poeng) og McLaren-fører Oscar Piastri (237 poeng).

Derfra og ned til Carlos Sainz på femteplass er avstanden på 47 poeng. I tillegg har Lewis Hamilton og George Russell fortsatt mulighet til å bli verdensmester i årets sesong.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Lengste tapsrekke på fire år

Det er fire måneder siden forrige gang Red Bull vant et Formel 1-løp. Det har resultert i teamets lengste tapsrekke siden 2020, men også at konkurrentene stadig har tatt innpå i både fører- og konstruktørmesterskapet.

Red Bull har ikke vunnet et løp siden Verstappens seier i Spania Grand Prix i juni. Siden da har Verstappen tatt andreplass i tre av åtte løp.

Dersom Red Bull skyves ned til tredjeplass i konstruktørmesterskapet, blir det første gangen siden Australia Grand Prix i 2022 at Red Bull-teamet ikke er blant topp-to.

Favoritt til å vinne for første gang siden 1998

I konstruktørmesterskapet har McLaren overtatt ledelsen for første gang på ti år.

McLaren har vunnet tre av de siste fem løpene, deriblant de to siste. Minst én av McLaren-førerne har vært på pallen i de siste 14 løpene. Så langt er det kun tre løp i 2024 der McLaren ikke har vært blant topp-tre.

Samtidig har Ferrari og Charles Leclerc hevdet seg i toppen. Monegaskeren har vært på pallen i fire av de siste fem løpene, og har minsket avstanden i både fører- og konstruktørmesterskapet.

I konstruktørmesterskapet leder McLaren nå med 516 poeng, foran Red Bull med 475 poeng og Ferrari med 441 poeng.

Mercedes ligger på fjerdeplass med 329 poeng og er det fjerde og siste teamet som fortsatt har mulighet til å vinne konstruktørmesterskapet.

På Oddsen er Verstappen fortsatt knepen favoritt til å bli verdensmester fjerde året på rad. I konstruktørmesterskapet er McLaren favoritter til å beholde ledelsen ut sesongen og vinne for første gang siden 1998.

Formel 1 på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler