selskapet

Disse skal løfte brettsporten for jenter

‍Som en del av den nye jentesatsingen til Brettforbundet, skal Norsk Tipping-teamet være med på å løfte brettsporten for jenter!

Maria Hilde, Stine Tønnessen og Eirin Eiken skal være ambassadører og representanter for jenter på snowboard.Gabriel Bjørsvik
Forfatterbilde Norsk TippingBrettforbundetBrettforbundetForfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:11. februar 2020Endret:2. januar 2023

En etterlengtet jentesatsing innen brett er endelig på plass, og Brettforbundet og Norsk Tipping er stolte av å kunne presentere et eget jenteteam som skal være med på å aktivere og synliggjøre jenter på snowboard. Maria Hilde, Stine Tønnessen og Eirin Eiken skal være ambassadører og representanter for jenter på snowboard under en rekke aktiviteter og arrangement denne sesongen.

- Norsk Tipping jobber for å styrke jentenes posisjon i all idrett, både hva gjelder utøvere, trenere og ledere. Alt dette starter med god rekruttering. Derfor var det lett for oss å si ja til å være med på et skikkelig jenteløft innen snowboard, forteller sponsoransvarlig i Norsk Tipping Pål Enger.

Etter et vellykket møte med jentemiljøet før jul, kom det frem at mange kunne tenke seg ansikter utad når det satses på jentene. Derfor startet det hele med å finne jenter i miljøet som kunne være nettopp dette, og ikke minst synliggjøre jenter på ulike arenaer og i sosiale medier.

Bli kjent med jentene

Maria Hilde har vært i snowboardmiljøet lenge og fått til en rekke ting for jenter på brett, som blant annet railjam, filmpremiere og jentecamp. Hennes gode dekning på sosiale medier, høye nivå på brett og ikke minst pågangsmot gjør henne til den perfekte kandidat for et Norsk Tipping-team. Maria har også vært medlem av det anerkjente snowboardcrewet “Too Hard”, men har de senere årene etablert “Sensesse”, som er et snowboardcrew bestående av flere norske jenter.

Stine Tønnessen har de siste årene vist seg å være helt rå på rails og hevder seg på høyt nivå her i landet. Parten hennes i Sensesse-filmen “intensemini-shred” var med på å nominere henne til prisen for årets gjennombrudd på Snowboardawards i 2018. Hun er et stjerneskudd som vil være en pådriver i aktiviteter og en stor inspirasjon for unge jenter!

Eirin Eiken kjører både snowboard, skateboard og surf, og er et godt eksempel på at du ikke trenger å ha kjørt hele livet for å bli god. Med sitt glade humør, og en fryktløshet du ikke har sett maken til, tester hun kule og morsomme ting på snowboard hele tiden. Jenta har det alltid gøy på brett og er en ekstremt god motivator for andre.

Bli med på rosa tirsdag

Norsk Tippings aller første jenteteam skal i første omgang være representanter og aktivitetsledere på ukentlig hangout i Oslo Vinterpark som har fått navnet “ROSA TiRSDAG”. Alle jenter i alle aldre og nivåer inviteres til å møte opp hver tirsdag kl. 18-20 i seks uker fra og med 11. februar for å kjøre snowboard og ha det gøy! 

Silje om like muligheter

Silje Norendal er en av de mest profilerte uttøverne i snowboardmiljøet og hun er opptatt av like muligheter mellom kjønn i idretten.

- Like muligheter er noe kvinner alltid har kjempet for, både på idrettsarenaer og utenfor. Jeg syntes det er veldig gøy at vi nå har en stemme, og blir respektert av flere og flere. Vi jobber like hardt som gutta og fortjener den samme respekt og anerkjennelse.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På hvilke områder føler du det fortsatt er igjen et stykke å gå før det er likeverd innen din idrett?

- I snowboard har det skjedd mye de siste åra når det gjelder likeverd. Guttene respekterer oss og syntes det er gøy å se jentefinalene. Dette er et stort steg som gjør det enklere å være jente i en mannsdominert idrett, sier Silje og fortsetter:

- I de største konkurransene får flere gutter stille til start enn jenter. Dette er noe jeg syntes burde forandres. Jentenivået begynner virkelig å bli høyt og det er ikke lenger kun fem-seks jenter som kan hevde seg blant topp tre, men ti-tolv som har ferdighetene som skal til for være på pallen. Derfor er det synd at i våre største konkurranser blir kun åtte jenter invitert, mens de inviterer tolv gutter.

- Her har sporten absolutt et stykke igjen å gå, og jeg håper å se en forandring på dette området i de neste åra. Dette er noe vi kjemper hardt for å få organisatorene til å forstå, sier Norendal.

  •  Se filmen om like muligheter HER

 

Relaterte artikler