oddsen

Red Bull kan miste ledelsen for første gang på to år

I Max Verstappens 200. formel 1-løp og på hjemmebane i Nederland, kan Red Bull miste ledelsen i konstruktørmesterskapet for første gang på over to år.

NEST SISTE I EUROPA: Denne helgen er det klart for Nederland Grand Prix, som er sesongens nest siste løp på europeisk jord.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. august 2024

Etter en måned med venting er Formel 1 tilbake, denne gangen på Zandvoort i Nederland og på europeisk jord for nest siste gang i år.

Regjerende verdensmester Max Verstappen har nå sin lengste tapsrekke på over to år bak seg, etter å ha havnet utenfor pallen i de to siste løpene. Likevel leder nederlenderen fortsatt an i førermesterskapet og starter denne helgen sitt Formel 1-løp nummer 200.

Sju av feltets 20 førere har vunnet ett eller flere løp så langt i år.

Formel 1 på Oddsen

Denne helgen kan nye rekorder settes, både på godt og vondt, når årets 15. løp skal kjøres i Nederland Grand Prix.

Hamilton og Mercedes tilbake i toppen

Lewis Hamilton tok sin første seier på 945 dager, da han vant hjemme på Silverstone i juli.

Siden da har briten vunnet ytterligere ett løp, etter at teamkamerat George Russell ble disket fra seieren i Belgia Grand Prix for en måned siden.

Hamilton har ikke vunnet to løp eller mer på rad siden slutten av 2021-sesongen. Da vant han i Brasil, Qatar og Saudi Arabia tre løpshelger på rad.

Den britiske føreren er den mestvinnende Formel 1-føreren gjennom tidene, med 105 løpsseiere og sju verdensmestertitler.

De siste årene har seierne uteblitt for både Mercedes og Hamilton, som nå ser ut til å være tilbake på rett vei.

McLaren kan overta førsteplassen

Red Bull leder fortsatt an i både fører- og konstruktørmesterskapet, men uten seier i de fem siste løpene og teamets lengste tapsrekke på nesten fire år, har avstanden til konkurrentene blitt redusert.

McLaren har vært på podiet i de ti siste løpene, og har kun havnet utenfor topp-tre i tre av årets løp.

Lando Norris tok karrierens første Formel 1-seier, da han vant Miami Grand Prix tidligere i år. Drøyt to måneder senere fulgte teamkamerat Oscar Piastri opp med sin første seier i Ungarn Grand Prix.

McLaren har tatt kraftig innpå Red Bull i konstruktørmesterskapet, der avstanden nå er på kun 42 poeng.

Det betyr at McLaren kan overta ledelsen denne helgen, og skyve Red Bull ned fra førsteplassen for første gang på over to år. Da må McLaren ende som topp-to, mens Red Bull ikke tar poeng.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

To måneder siden forrige Red Bull-seier

Fjorårets sesong var en maktdemonstrasjon av Red Bull, der de vant 21 av årets 22 løp. Årets sesong startet på samme måte, men allerede i årets tredje løp begynte det å slå sprekker.

For første gang siden slutten av 2020-sesongen har ikke Red Bull vunnet i mer enn fire løp på rad. I de to siste løpene har teamet heller ikke hatt en fører på pallen.

I Storbritannia Grand Prix for halvannen måned siden endte Max Verstappen som nummer to bak Hamilton. Det er Verstappen og Red Bull-teamets første pallplassering siden seieren i Spania Grand Prix i midten av juni.

En utfordrende førerbane

72 runder skal kjøres på den 4.259 kilometer lange nederlandske racerbanen. Banen beskrives som rask, gammeldags og bølgete - og har totalt 14 svinger av forskjellig størrelse og grader. 

Zandvoort-banen ligger ved kysten og flyter gjennom en slags sanddyne, noe som skaper en berg- og dalbane-aktig følelse for førerne. Nærheten til kysten skaper ofte utfordringer ved at det blåser sand fra strendene like ved og inn på banen. 

Den nederlandske racerbanen er å regne som en skikkelig utfordrende førerbane.

Formel 1 på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler