oddsentipping

Hardt presset United jakter seier mot Aston Villa

Manchester United trenger en opptur etter en svak seriestart. Samtidig kan serieleder Liverpool fortsette tiårig seiersrekke mot Crystal Palace.

TRENGER EN OPPTUR: Manchester United trenger sårt en opptur i Premier League, der de nå er nede på 13. plass på tabellen.Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. oktober 2024

Etter at Manchester City spilte uavgjort mot Newcastle forrige uke, overtok Liverpool plassen på tabelltoppen for første gang i årets sesong.

Liverpool er på topp med 15 poeng – ett poeng mer enn både Manchester City og Arsenal, som er de to lagene som fortsatt har til gode å tape en ligakamp denne sesongen.

Premier League på Oddsen

De to rivalene Liverpool og Manchester United har fått en helt forskjellig start på årets sesong. Mens Liverpool med sin nye manager kun har ett tap bak seg og troner øverst på tabelltoppen, sliter Manchester United både med å score mål og å holde på ledelsen.

Liverpool starter runden lørdag formiddag, når de møter Crystal Palace. Dagen etter skal Manchester United i aksjon mot Aston Villa.

Ligaens mestvinnende lag

Liverpool startet årets ligasesong med tre strake seiere, blant annet i rivaloppgjøret borte mot Manchester United.

Hjemme mot Nottingham Forest kom Arne Slots første tap som Liverpool-manager og det første tapet i sesongen, da Nottingham gikk seirende ut av et Anfield-oppgjør for første gang siden 1969.

Siden da har Liverpool fem strake seiere – to i Champions League, en i den engelske ligacupen og to i Premier League.

Liverpool er det eneste laget i Premier League som har fem seiere denne sesongen, og er dermed sesongens mestvinnende lag.

Kun to tap på 19 år

Det første oppgjøret mellom Liverpool og Crystal Palace ble spilt 8. januar 1938, da de møttes i FA-cupen. Før helgens oppgjør har de to lagene møttes totalt 64 ganger.

Lørdag kl. 13.30: Crystal Palace - Liverpool, kampen på Oddsen

Liverpool er det klart mestvinnende laget med seier i 36 av oppgjørene. Palace har slått Liverpool 15 ganger.

Forrige gang de to lagene møttes var i april i år. Crystal Palace vant oppgjøret 1-0 og slo Liverpool for første gang på sju år.

Etter at Liverpool tapte mot Palace på Selhurst Park i oktober 2005, har kun én av kampene der endt med Liverpool-tap.

Helgens oppgjør spilles også på Selhurst Park, der Liverpool kun har tapt to ganger i løpet av de siste 19 årene.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Nedturer på løpende bånd

Manchester United avsluttet sin dårligste ligasesong noensinne forrige sesong, og ser ikke ut til å ha snudd den dårlige trenden seks ligakamper ut i årets sesong.

For drøyt to uker siden tok United sin største seier siden februar 2021, da de slo andredivisjonslaget Barnsley i Ligacupens tredje runde. Siden da har nedturene kommet på rekke og rad.

Mot Crystal Palace, som ikke har vunnet en ligakamp siden mai, endte det uavgjort og målløst. I første Europa League-kamp endte det nok engang uavgjort og 1-1 mot nederlandske Twente.

Forrige helg var United forhåndsfavoritter før storoppgjøret mot Tottenham hjemme på Old Trafford. Etter bare noen minutter gikk Spurs opp i ledelsen. Deretter ble kaptein Bruno Fernandes utvist, før Tottenham økte ledelsen til 3-0 i andreomgang.

Fire tap på 25 år

Manchester United tapte 14 av sine 38 ligakamper forrige sesong, men et av lagene de slo både hjemme og borte var Aston Villa.

Før helgens runde ligger United nede på 13. plass. Aston Villa ligger på 5. plass etter fire seiere og kun ett tap på seks kamper.

Søndag 15.00: Aston Villa - Manchester United, kampen på Oddsen

Aston Villa avsluttet sin beste Premier League-sesong på 28 år da de endte fjorårssesongen som nummer fire. Forrige gang Villa var blant topp fire var i 1995/1996-sesongen da de også ble nummer fire.

United og Villa har møttes totalt 198 ganger, og laget fra Manchester er det soleklart mestvinnende med seier i 106 av oppgjørene. Villa har vunnet 51 ganger.

Siden 1999 har Aston Villa gått seirende ut av kun fire kamper mot United. Senest i november for to år siden, da de vant 3-1.

Premier League på Oddsen

Helgens Premier League-kamper

Slik spilles helgens runde i Premier League:

Lørdag

Crystal Palace - Liverpool kl. 13:30

Arsenal - Southampton kl. 16:00

West Ham - Ipswich kl. 16:00

Manchester City - Fulham kl. 16:00

Brentford - Wolverhampton kl. 16:00

Leicester - Bournemouth kl. 16:00

Everton - Newcastle kl. 18:30

Søndag

Aston Villa - Manchester United kl. 15:00

Chelsea - Nottingham Forest kl. 15:00

Brighton - Tottenham kl. 17:30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler