oddsentipping

Slik blir «nye» Champions League

Verdens gjeveste klubbturnering starter igjen tirsdag. Denne gangen er formatet nytt og med flere storoppgjør allerede før sluttspillet.

ENDELIG TILBAKE: Denne uken er Champions League tilbake, når det skal spilles kamper både tirsdag, onsdag og torsdag.Foto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:16. september 2024

Verdens mest prestisjefylte fotballturnering, Champions League er tilbake og i år er det flere nyheter rundt formatet og hvordan turneringen spilles.

Sesongens største endring er at det tradisjonelle gruppespillet nå er byttet ut med seriespill.

Seriespillet starter tirsdag 16. september og varer til 29. januar 2025. Deretter starter sluttspillet, før finalen spilles 31. mai i München.

Champions League på Oddsen

Turneringen ble spilt for aller første gang i 1955/56-sesongen, da under navnet Serievinnercupen. I 1992 ble formatet endret, og turneringen fikk det nye navnet Champions League.

23 lag har vunnet Champions League tidligere, deriblant vinnerne av forrige sesong, Real Madrid.

Denne sesongen skal den 70. vinneren av turneringen kåres.

Slik er det nye formatet

Årets sesong i Champions League inneholder flere endringer fra tidligere sesonger.

Tidligere har de 32 lagene som har deltatt i turneringen vært delt inn i åtte grupper, med fire lag i hver gruppe. De fire lagene i gruppen har møttes to ganger hver, før de to beste har tatt seg til åttedelsfinalen.

Nå består turneringen av 36 lag som alle spiller i én og samme serie. Videre fungerer turneringen slik:

  • Hvert lag spiller åtte kamper, fire hjemme og fire borte, der motstanderne er bestemt gjennom forhåndsrangering, såkalt seeding.

  • Lagene er delt inn i fire seedingsgrupper, ettersom hvor gode de er. Hver gruppe har ni lag som alle møter to lag fra hver av de andre gruppene.

  • Etter at alle lag har spilt åtte kamper hver, går lagene som er rangert fra 1. til 8. plass direkte til åttedelsfinalen.

  • Lagene som er plassert fra 9. til 24. plass går til 16-delsfinalen. Lagene fra 9. til 17. plass møter hver sin motstander av lagene som er plassert fra 17. til 24. plass.

  • 16-delsfinalene avgjøres med dobbeltmøte. Sammenlagtvinnerne der går til åttedelsfinalen.

  • Lagene som blir rangert som nummer 25 til 36 i seriespillet ryker ut av turneringen.

  • De åtte beste i seriespillet møter hver sin vinner av 16-delsfinalen i åttedelsfinalen.

  • Fra åttedelsfinalen er turneringen som før.

Tidligere har lag som blir eliminert fra Champions League gått inn i Europa League. Det er det nå slutt på.

Norsk toppscorer-favoritt

I 2020/2021-sesongen ble Erling Braut Haaland toppscorer i Champions League for første gang. Da med sine ti mål som Borussia Dortmund-spiller.

I sin første sesong som Manchester City-spiller var Haaland med da klubben vant Champions League for første gang i historien. Samme sesong ble den norske superspissen toppscorer i turneringen med sine tolv mål – fire mer enn Mohamed Salah på andreplass.

Også forrige sesong var Haaland høyt oppe på topplisten med sine seks mål. Da delte han andreplassen med to andre spillere.

Haaland er med sine 41 Champions League-mål nummer 20 på topplisten over turneringens toppscorere sammenlagt.

Før årets sesong sparkes i gang, er Erling Braut Haaland favoritt på Oddsen til å bli toppscorer også i år.

Champions League-vinnerspill på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Soleklart mestvinnende

I 1956 var Real Madrid den første utgaven av Serievinnercupen. Siden da har den spanske storklubben vunnet turneringen hele 15 ganger – mer enn dobbelt så mange ganger som den nest mestvinnende klubben, Milan.

I fjor økte de rekorden og antall Champions League-triumfer ytterligere, noe de også kan gjøre i år.

Real Madrid er kjent som en av de mest suksessrike klubbene i Champions League-historien, og gikk ubeseiret gjennom turneringen i fjor.

Året før røk de ut i semifinalen, da de tapte mot Manchester City som senere vant hele turneringen.

Champions League på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler