oddsen

I kveld: Kan Vålerenga slå Arsenal?

Vålerenga er med i gruppespillet i Champions League for første gang i historien. Onsdag venter Frida Maanum og Arsenal i første bortekamp.

VERDENS GJEVESTE: Som eneste norske lag er Vålerenga med i gruppespill i sesongens Champions League – verdens gjeveste klubbturnering.Foto: Terje Pedersen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. oktober 2024Endret:16. oktober 2024

Vålerenga er det eneste norske fotballaget som har tatt seg til gruppespillet i Champions League denne sesongen. Det er også første gangen i klubbens historie at de har kommet til gruppespillet i verdens mest prestisjefylte klubbturnering.

Champions League på Oddsen

I gruppespillet får Vålerenga tøff motstand fra noen av verdens største og beste fotballklubber. Første kamp ble spilt hjemme på Intility mot Juventus. Nå venter første bortekamp mot Arsenal og landslagsspiller Frida Maanum.

Onsdag kl. 21.00: Arsenal - Vålerenga, kampen på Oddsen

Én seier unna seriegull

Vålerenga er regjerende seriemestere og ser også i år ut til å bli det beste laget i Toppserien. Etter 23 kamper har Vålerenga 21 seiere og kun to tap, noe som har gitt de en ledelse på elleve poeng ned til Brann på andreplass.

Med seier mot Kolbotn i Toppserien neste helg, er Vålerenga sikret seriegull – med tre kamper igjen av sesongen.

Vålerenga tok i helgen sin tolvte strake seier i Toppserien. Forrige gang de tapte en seriekamp var i starten av juni. I helgen van de 3-0 mot byrival Lyn.

Tapte med ett mål, tross dominans

I åpningskampen hjemme på Intility møtte Vålerenga den italienske serielederen Juventus.

Vålerenga var det klart beste laget i åpningskampen, men slet med å utnytte sjansene.

Etter en snau halvtime scoret Sofia Cantore for gjestene. Målet ble kampens eneste scoringen, og sikret Juventus seier og tre poeng i første kamp.

Tapet er Vålerengas første i turneringen denne sesongen og det første i en tellende kamp på drøyt fire måneder.

Første bortekamp mot norsk kjenning

Første bortekamp for Vålerenga spilles på Emirates i London, der de møter Arsenal.

Med i Arsenal-troppen er norske Frida Maanum, som er toppscorer for klubben i den engelske toppligaen med to mål på fire kamper.

I likhet med Vålerenga tapte også Arsenal i åpningskampen, der de møtte Bayern München. Arsenal scoret kampens første mål etter en halvtime spilt. Danske Pernille Harder scoret tre mål på under ett kvarter for Bayern og sikret 5-2-seier.

Vålerenga og Arsenal har begge null poeng etter første kamp, men Arsenal har dårligst målforskjell.

Champions League på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Første gang i historien

Vålerenga spiller i gruppespillet i Champions League for aller første gang i klubbens historie. I fjor tok de seg til playoff, der de tapte mot den spanske overmakten Real Madrid.

I starten av september vant Vålerenga 3-1 mot romanske FCV Farul Constanta i finalen i den første kvalifiseringsrunden, og tok seg videre til Champions League-playoff.

Belgiske Anderlecht var motstander i de to playoff-kampene. Første kamp endte med 2-1-seier til Vålerenga, før de hjemme på Intility vant 3-0 i returoppgjøret. Oslo-klubben tok seg dermed enkelt videre etter å ha vunnet hele 5-1 sammenlagt.

I årets gruppespill havnet Vålerenga i gruppe med Juventus, Arsenal og Bayern München.

Det skal spilles to kamper mot hver av motstanderne i gruppen, en borte og en hjemme.

Slik spilles Vålerengas resterende kamper i gruppespillet:

16. oktober, Arsenal - Vålerenga

12. november: Bayern München - Vålerenga

21. november: Vålerenga - Bayern München

12. desember: Vålerenga - Arsenal

18. desember: Juventus - Vålerenga

Etter at formatet for kvinnenes Champions League ble endret til å inneholde gruppespill i 2021/22-sesongen, har kun ett norsk kvinnelag deltatt i den prestisjefylte turneringen.

I fjor tok Brann seg hele veien til kvartfinalen i Champions League, der de tapte 5-2 sammenlagt mot Barcelona. Barcelona tok seg til finalen, der de vant over Lyon.

Vålerenga deltok i Champions League året før det ble endret til å inneholde gruppespill. Da sa det stopp i åttedelsfinalen.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler