vikinglottovinnerhistorie

Nordmann vant over 80 millioner kroner i Vikinglotto: – Kan du si det igjen?

Førstepremien i Vikinglotto fikk stå i fred nok en gang, men én norsk spiller prikket inn 6 rette og vant hele andrepremien på over 80 millioner kroner.

TALLREKKA: De trukne tallene onsdag kveld.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:25. september 2024

Førstepremien i Vikinglotto har stått urørt siden 15. mai i år, og har vært i taket de siste fire ukene. Dermed har andrepremiepotten bygget seg opp med det overskytende beløpet den siste måneden.

Onsdag 25. september ga det uttelling for en heldig nordmann. Som den eneste med 6 rette sikret mannen fra Nord-Norge seg hele andrepremiepotten på nøyaktig 80 679 970 kroner.

Ingen spillere hadde 6+1. Dermed forblir førstepremien på ca. 295 millioner kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

– Det var jo litt …

Da Norsk Tipping ringer til den heldige mangemillionæren onsdag kveld satt han og så på tv på hytta. Nordlendingen vurderte å gå til sengs, da 625 60 000 lyste opp displayet på telefonen.

Først vurderte han å ikke svare, men dro kjensel på det noe spesielle telefonnummeret.

– Gratulerer, du har vunnet 80 679 970 kroner i Vikinglotto i kveld!

– Kan du si det en gang til? Kødder du nå? spør mannen overrasket, hvorpå vi gjentar premiesummen og bekrefter at det virkelig er sant.

– Det var jo litt … sier han før han begynner å le.

– Nå er jeg lys våken

Vinneren har ingen umiddelbare tanker om hva han skal gjøre med premien, og forteller at han må la det hele synke inn først.

– Jeg kommer jo til å kvitte meg med all gjeld. Også kommer jeg til å dele litt av premien med mine nærmeste. I første omgang blir det kanskje en ny bil, sier den ferske millionæren.

– Jeg var trøtt og hadde egentlig tenkt å legge meg, men nå er jeg lys våken. Så det spørs om det blir så mye søvn i natt, sier mannen avslutningsvis og legger til at han skal feire med noe godt å drikke.

Vinnerkupongen var en 5-ukers mannen hadde kjøpt på mobilen.

Vil få god oppfølging

De kommende dagene vil mannen vil få tett oppfølging fra Norsk Tipping og advokatfirmaet Dehn, som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i arbeidet med den økonomisk veiledningen. Det er advokatene Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik som står for veiledningen.

Deres første råd er som følger:

– Det første rådet vårt er alltid at den heldige må prøve å nyte følelsen av å ha vunnet så mye penger.

Vikinglotto
25. september 2024
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Bare norske førstepremievinnere

Selv om det nå er over 18 uker siden vi fikk en førstepremievinner i Vikinglotto, har det faktisk blitt en del av dem så langt i år. Seks ganger har toppremien blitt utbetalt til én heldig vinner – og alle seks gangene har den gått til norske spillere. Dette er de seks heldige:

Ca. 295 millioner neste onsdag

Onsdag 2. oktober er det igjen klart for en spennende Vikinglotto-trekning. Førstepremiepotten vil fortsatt være på ca. 295 millioner kroner, og selv om andrepremien ble vunnet etter dagens trekning vil den bli på ca. 24 millioner kroner neste onsdag.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler