oddsen

Ett av sesongens høydepunkter venter i Formel 1

Flere førere og team kan skrive historie, når høydepunktet Belgia Grand Prix skal kjøres på en av Europas mest spektakulære og klassiske racerbaner – Spa

RACING-SPENNING: Det er duket for Formel 1-spenning av beste sort når årets 14. løp skal kjøres i Belgia Grand Prix.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:24. juli 2024

Regjerende verdensmester Max Verstappens lengste tapsrekke på to år er et faktum, etter at nederlenderen nok engang havnet utenfor pallen forrige helg.

McLaren ledet løpet nesten sammenhengende fra start til slutt og ble det soleklart beste teamet, samtidig som Lewis Hamilton tok sin pallplassering nummer 400.

Denne helgen er det duket for årets 14. løp og ett av høydepunktene for både Formel 1-fans og førere, når Belgia Grand Prix skal kjøres på klassiske Spa-Francorchamps.

Begge McLaren-førerne med karrierens første seier

I Ungarn forrige helg ble McLaren det tredje laget der begge førerne har vunnet et løp i 2024. Australske Oscar Piastri tok karrierens første Formel 1-seier og sikret samtidig årets andre seier for McLaren-teamet.

McLaren har vært på podiet i de ni siste løpene, og har kun havnet utenfor topp tre i tre av årets løp.

Lando Norris tok karrierens første seier, da han vant Miami Grand Prix tidligere i år.

McLaren er nå nummer to i konstruktørmesterskapet – kun 51 poeng bak Red Bull.

Sju vinnere på 13 løp

Sju førere fra fire forskjellige team har vunnet i Formel 1 så langt i år.

Hos Red Bull er det kun Verstappen som har vunnet, men både Ferrari, Mercedes og nå McLaren har vunnet med begge sine førere denne sesongen.

Regjerende verdensmester Max Verstappen har i likhet med fjorårets sesong vært den beste med seier i sju av 13 løp. Avstanden ned til konkurrentene er imidlertid ikke like overlegen som i fjor.

Etter 2. plassen i Ungarn har Norris overtatt 2. plassen i førermestermesterskapet, der han nå er 76 poeng bak Verstappen. Charles Leclerc, som kun har en seier i 2024, ligger på 3. plass – 27 poeng bak Norris.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Førere og team kan skrive historie

Lewis Hamilton er blant førerne med flest seiere i Belgia Grand Prix. Daniel Ricciardo (2014) og Charles Leclerc (2019) har begge vunnet en gang tidligere, mens Max Verstappen ble den femte Formel 1-føreren med tre strake seiere på Spa da han vant for tredje gang på rad i fjor.

Skulle Hamilton ta sin andre seier denne sesongen i Belgia, blir han den tredje Formel 1-føreren gjennom tidene som vinner fem løp på Spa.

Dersom Red Bull ikke vinner helgens løp, vil det være første gang siden slutten av 2020-sesongen at de ikke vinner i fire Formel 1-løp på rad.

Fortsetter seierstørken for Verstappen, vil det være nederlenderens lengste periode uten seiere siden han ikke vant på elleve løp i 2020.

Skulle McLaren gjenta seierssuksessen og ende som nummer en og to også i Belgia, vil det bli første gangen McLaren klarer det i to løp på rad siden 2010.

En av Europas mest klassiske racerbaner

Belgia Grand Prix skal kjøres på Circuit de Spa-Francorchamps som er en verdenskjent racerbane i Belgia, like øst for byen Spa.

44 runder skal kjøres på den anerkjente racerbanen, som er regnet som en av Europas mest klassiske baner - elsket av både førere og fans. Banens lengde på 7.004 kilometer gjør også at det er den lengste på Formel 1-kalenderen.

Spa er en bane med lange strake strekninger og utfordrende raske svinger. Førerne kan derfor presse bilene til det ytterste, dersom det er tørt vel og merke. Løpet pleier derfor å inneholde flere forbikjøringer og spennende racing.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler