oddsentipping

Viking har ikke slått Molde på over to år

Det er over to år siden forrige gang Viking gikk seirende ut av en kamp mot Molde. Søndag kan Viking snu trenden og gå forbi moldenserne på tabellen.

UAVGJORT: Det endte med poengdeling da Joe Bell (t.h) og Viking gjestet Aker Stadion i møtet med Mats Møller Dæhli (t.v) og Molde i juni.Foto: Marius Simensen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:25. juli 2024

Etter at halvparten av årets sesong er spilt, har både Viking og Molde 28 poeng og åtte seiere.

Molde ligger på fjerdeplass med bedre målforskjell, mens Viking ligger på 5. plass har en kamp mindre spilt.

Eliteserien på Oddsen

I Eliteseriens 16. runde denne helgen møtes to to lagene for andre gang i år. Denne gangen på siddisenes hjemmebane, SR-Bank Arena.

Søndag 19.15: Viking - Molde, kampen på Oddsen

To selvmål sikret uavgjort

Viking og Molde møttes for første gang i årets sesong for snart to måneder siden. I starten av juni endte det uavgjort og 2-2 mellom de lagene møttes på Aker Stadion.

Fredrik Gulbrandsen sendte Molde i ledelsen etter sju minutter spilt. Drøyt ti minutter senere satte Molde ballen i eget mål og utlignet til 1-1.

Andreomgang var så vidt sparket i gang da Molde nok engang scoret selvmål og sendte Viking i ledelsen. Nesten en halvtime senere utlignet Kristian Eriksen for hjemmelaget og sørget for poengdeling.

Målrike oppgjør

Viking og Molde har historisk sett vært relativt jevngode siden de møttes før aller første gang i 1974.

Siden den gang har de to topplagene møttes totalt 87 ganger. Molde har vunnet 32 av oppgjørene, mens Viking har gått seirende ut av 37 av kampene. 18 ganger har det endt uavgjort.

Matchene mellom de to har ofte vært spennende og innholdsrike kamper og preget av mange mål. Det er åtte år siden det kun ble scoret ett mål i en kamp mellom de to.

På de siste ti kampene er det scoret i gjennomsnitt 4,8 mål per kamp.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Seriens beste hjemmelag

Viking har vunnet fem av årets åtte seriekamper på hjemmebane, noe som gjør de til et av de to beste hjemmelagene i Eliteserien denne sesongen.

Kun en hjemmekamp har endt med tap. Det kom mot Lillestrøm i midten av mai.

Stavanger-laget har vunnet åtte av sesongens 15 kamper. Viking kom fra seks kamper med fem seiere og en uavgjort, før de i helgen tapte 1-0 borte i rogalandsderbyet mot Haugesund. Tapet var sesongen tredje.

Med seier hadde Viking klatret opp til andreplass og for alvor meldt seg på gullkampen. Nå er det isteden åtte poeng opp til Glimt på toppen og to poeng opp til Brann på andreplassen.

Flere sjokktap

Molde startet sesongen med fire strake seiere, før de gikk på et overraskende tap hjemme mot bunnlaget Odd. Nesten en måned senere tapte de igjen. Den gangen mot sesongens til nå dårligste lag, Sandefjord.

Tre seriekamper senere kom sesongens tredje tapt mot Sarpsborg 08, som hadde fem tap på sesongens åtte første kamper, men slo moldenserne 2-4.

Siden da har Molde spilt fem seriekamper uten tap, før KFUM gjestet Aker Stadion. Molde gikk opp i ledelsen etter 20 minutter, men i løpet av et kvarter hadde KFUM snudd kampen til 2-1. I andre omgang scoret begge lagene ytterligere ett mål, i kampen der Molde tapte poeng i sin andre kamp på rad.

Eliteserien på Oddsen

Eliteserien runde 16

Slik spilles helgens kommende runde i Eliteserien.

Lørdag

KFUM - Bodø/Glimt kl. 16.00

Fredrikstad - Rosenborg kl. 18.00

Søndag

Odd - Strømsgodset kl. 17.00

Sandefjord - Haugesund kl. 17.00

Tromsø - Kristiansund kl. 17.00

Lillestrøm - Sarpsborg 08 kl. 17.00

Viking - Molde kl. 19.15

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler