oddsentippingsport

Arsenal kan snu niårig tapsrekke mot City

Det er snart ti år siden Arsenal gikk seirende ut av en bortekamp mot Manchester City. Søndag kan de ta sin første seier på Etihad siden 2015 og overta tabelltoppen.

STOROPPGJØR: Manchester City er klare for sesongens første storoppgjør i Premier League. Arsenal er klare for sitt andre store ligaoppgjør på en uke.Illustrasjon: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. september 2024

Kun to poeng skiller mellom serieleder Manchester City og tabelltoer Arsenal på tabelltoppen i Premier League. Søndag kan Arsenal overta som ligaleder med seier i storoppgjøret mot Manchester City og Erling Braut Haaland.

Premier League på Oddsen

Fire kamper inn i årets ligasesong har begge lagene fortsatt til gode å tape. Manchester City er likevel det eneste laget som står med fire strake seiere. Arsenal har et uavgjort-resultat bak seg mot Brighton.

Søndag 17.30: Manchester City - Arsenal, kampen på Oddsen

100 seiere mot City

11. november 1893 ble det første oppgjøret mellom Arsenal og Manchester City, som da het Woolwich Arsenal og Ardwick, spilt på Manor Ground. Arsenal vant oppgjøret 1-0.

Siden da har Manchester City og Arsenal møttes totalt 211 ganger.

City har vunnet 65 av oppgjørene, mens Arsenal har vunnet 100 av dem.

De to storlagene har møtt hverandre i 54 ligakamper tidligere. Arsenal har vunnet 24 av kampene, mens City har vunnet 19 ganger.

Da de to lagene møttes sist i mars i år. Da endre det 0-0 og med poengdeling. Før det vant Arsenal de to foregående møtene – først i Community Shields og deretter i fjorårssesongens første ligamøte. City vant de åtte oppgjørene før det.

Det er likevel snart ti år siden Arsenal vant en bortekamp mot City. Forrige gang «The Gunners» vant på Etihad var 18. januar i 2015.

Snart ett år uten ligatap

Manchester City troner øverst på tabellen i Premier League, to poeng foran Arsenal.

De siste to sesongene har kampen om ligagullet vært mellom de to lagene, som er blant verdens beste. Forrige sesong vant City med to poeng. Sesongen før var avstanden på fem poeng.

City tok sitt fjerde strake ligagull forrige sesong og ble dermed det første laget i den engelske toppdivisjonen som vant ligaen fire år på rad.

Så langt denne sesongen er begge lagene ubeseiret. City har ikke tapt en ligakamp siden desember i fjor og kommer fra fire strake ligaseiere.

Forrige gang Arsenal tapte i ligaen var i april i år. Arsenal kommer fra tre seiere og en uavgjort i ligaen, der de forrige helg slo Tottenham 1-0 i nord-London-derbyet.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Haaland med tre ganger så mange mål

Erling Braut Haaland har blitt toppscorer i Premier League de to siste årene og har startet årets sesong på samme måte.

I sesongåpningen mot Chelsea scorer nordmannen sitt første mål for sesongen etter bare 18 minutter. Siden da har målmaskinen scoret hattrick mot både Ipswich og West Ham, før han sto for begge Citys to mål mot Brentford.

Nordmannen troner dermed øverst på toppscorerlisten med ni mål – tre ganger så mye om Luis Díaz på andreplass.

Ødegaard ute av troppen

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard har vært en viktig del av klubben og kamptroppen siden han kom dit for snart fire år siden.

I Premier League har nordmannen hatt en klar påvirkning på laget i kampene der han har vært med. Arsenal vunnet 66,4 prosent av kampene der Ødegaard har startet, mens i kampene der han har uteblitt har tallet sunket til 52,6 prosent.

Under landslagspausen for snart to uker siden pådro Ødegaard seg et overtråkk og måtte hjelpes av banen. Siden har nordmannen vært ute med en ankelskade og er ikke forventet å være tilbake før i starten av oktober.

Premier League på Oddsen

Premier League 5. runde

Slik spilles denne helgens runde av Premier League:

Lørdag

West Ham - Chelsea kl. 13.30

Leicester - Everton kl. 16.00

Southampton - Ipswich kl. 16.00

Tottenham - Brentford kl. 16.00

Aston Villa - Wolverhampton kl. 16.00

Fulham - Newcastle kl. 16.00

Liverpool - Bournemouth kl. 16.00

Crystal Palace - Manchester United kl. 18.30

Søndag

Brighton - Nottingham Forest kl. 15.00

Manchester City - Arsenal kl. 17.30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler