oddsen

Nusa skrev Champions League-historie i 2022 – nå venter Englands beste lag

Antonio Nusa skrev historie i sin Champions League-debut for to år siden. Onsdag møter han og Leipzig laget som har fått en historisk bra start på sesongen.

EUROPA-MORO: Det er duket for flere storkamper i CHampions League denne uka. Foto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:21. oktober 2024

To kamper inn i sesongens Champions League er det kun sju av 36 lag som har to strake seiere. Åtte lag har fortsatt til gode å vinne.

Fjorårets finalist Borussia Dortmund troner øverst på tabellen etter det nye ligaformatet, med to seiere og best målforskjell. Sveitsiske Young Boys ligger sist med to tap og dårligst målforskjell.

De to finalistene fra forrige sesong møtes igjen allerede tirsdag kl. 21.00. Real Madrid er på hjemmebane og jakter sin tredje seier. Det samme gjør Dortmund, som vant med seks mål forrige runde.

Champions League på Oddsen

Liverpool har vært det beste laget to måneder inn i årets Premier League-sesongen. Nå kan et norsk stjerneskudd stoppe seiersrekken i verdens gjeveste klubbturnering.

Samme kveld er det duket for storoppgjør, når to av Europas beste lag møtes i Barcelona.

Nusas drømmedebut i Champions League

I 2022 ble Antonio Nusa tidenes yngste nordmann til å debutere i Champions League i en alder av 17 år. Champions League-debut ble en solskinnshistorie, der Nusa kom inn ett kvarter før slutt og scoret for gamleklubben Club Brugge.

Dermed ble han også tidenes nest yngste målscorer i turneringen. Kun Ansu Fati har vært yngre målscorer.

Før årets sesong meldte Nusa overgang til tyske RB Leipzig. Allerede i debuten scoret nordmannen og ble matchvinner med kampens eneste mål.

Leipzig er ubeseiret i den tyske ligaen og er kun slått av Bayern på målforskjell etter seks kamper. I Champions League har det derimot ikke gått like bra, etter tap mot Atlético Madrid og Juventus står Leipzig fortsatt med null poeng.

Historisk god sesongstart

Liverpool er et av lagene som står med full pott i Champions League før den kommende runden. Den engelske storklubben har slått både Milan og Bologna og fått en perfekt start på Champions League.

I Premier League troner Liverpool øverst på tabellen etter sju seiere på åtte kamper. Eneste nedturen for Liverpool kom i det overraskende hjemmetapet mot Nottingham Forest i midten av september.

Mohamed Salah har fått en strålende start også på årets sesong. Egypteren har scoret i fem strake hjemmekamper i Champions League, noe ingen Liverpool-spillere har klart før han

Samtidig har Arne Slot fått en tilnærmet perfekt start på jobben som Liverpool-manager, med seier i ti av sine elleve første kamper. Det har ingen managere i klubben gjort før han.

Tre av tre mulige seiere

Liverpool og Leipzig har møttes to ganger tidligere – begge gangene i Champions League.

I 2021 møttes de for aller første gang i åttedelsfinalen. Liverpool vant begge oppgjørene 2-0 og tok seg enkelt videre til kvartfinale.

Liverpool har vunnet Champions League seks ganger tidligere, sist i 2019. I 2022 tok de seg til finalen, der de tapte mot Real Madrid.

Leipzig har deltatt i turneringen seks ganger tidligere, men har aldri tatt seg lenger enn til semifinale. De to siste årene har de røket ut i åttedelsfinalen.

I 2022 møttes de to lagene til treningskamp, der Liverpool vant hele 5-0.

Onsdag 21.00: RB Leipzig - Liverpool, kampen på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kan ta sin første seier på ni år

Barcelona fikk en marerittstart på Champions League da de gikk på sesongens første tap. Etter å ha blitt redusert til ti man etter bare ti minutter spilt, gikk Monaco opp i ledelsen. Supertalentet Lamine Yamal utlignet til 1-1, men etter nok en scoring i andreomgang vant Monaco 2-1.

I andre kamp slo Barcelona kraftig tilbake og vant 5-0 mot Young Boys.

I LaLiga troner Barcelona øverst på tabellen etter en feilfri sesongstart. Borte mot Osasuna ble seiersrekken på elleve strake ligaseiere brutt, da hjemmelaget slo Barcelona for første gang på 12 år. På tabellen leder de fortsatt med tre poeng.

Den spanske storklubben har vunnet Champions League fem ganger tidligere, men har kun tatt seg til semifinalen en gang siden de vant turneringen sist i 2015.

Neste motstander en Bayern München – laget de ikke har vunnet mot siden mai 2015.

Onsdag 21.00: Barcelona - Bayern München, kampen på Oddsen

Første tap på 41 kamper

Bayern München har vunnet Champions League seks ganger tidligere. Forrige gang var i 2020. Siden da har de tatt seg til tre kvartfinalen, mens de i fjor røk ut i semifinalen.

I motsetning til Barcelona, fikk Bayern en kanonstart på sesongens Champions League. Tyskerne satte ny rekord for flest mål i en kamp i turneringen, da de slo Dinamo Zagreb hele 9-2.

Den tyske storklubben hadde 41 kamper ubeseiret i gruppespill og ligafase i Champions League, før de gikk på et overraskende tap mot Aston Villa. Forrige gang Bayern tapte på samme stadiet var i 2017.

Tapet er Bayern Münchens første siden tapet mot Hoffenheim i Bundesliga i midten av mai i år.

Champions League på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler