spillevettfremside

Hvordan er det å være pårørende til noen med spilleproblemer?

Spilleproblemer påvirker ikke bare den som spiller, men også de nærmeste rundt – som familie, venner og kolleger. Det er ofte de som merker problemet først, og som gjerne er de som tar initiativ til at spilleren skal bli kvitt sine problem.

Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingSpillavhengighet NorgeSpillavhengighet NorgePublisert:13. desember 2022Endret:6. juni 2024

Denne artikkelen er skrevet av Spillavhengighet Norge

Spillavhengighet Norges erfaring er at når pårørende får mer kunnskap om problematikken, så styrker dette dem både ved at de enklere klarer å forstå hva dette gjelder, som igjen bidrar til at man blir en bedre støtte for den som har problemet.  

Det kan være krevende å være pårørende til en person med spilleproblemer, og det er derfor viktig at også den pårørende får hjelp. Når «ballongen sprekker» og sannheten kommer på bordet, berører dette langt flere enn kun spilleren. Vi opplever at det å dele erfaringer med andre pårørende både gir motivasjon og styrke til å håndtere den situasjonen man står i. 

Er du bekymret for at noen rundt deg har et spilleproblem, så kan du ta kontakt med Spillavhengighet Norge. Da kan vi sammen hjelpe deg å finne ut av om det er snakk om spilleproblemer. Vi kan være din støtte i hverdagen gjennom samtaler og grupper.

«Kontakten med Spillavhengighet Norge ga for meg håp. Håp og tro på at selv om alt så mørkt ut nå, så kom det til å bli lysere en dag i fremtiden.» Britt, pårørende.

«Spillavhengighet Norge er min blå resept på helsehjelp til å være spillefri.» 
Nina, Spilleavhengig.

Hjelpetilbud

Spillavhengighet Norge tilbud både samtaler og gruppemøter. Dette kan være både fysisk og digitalt.  

Våre tilbud er for spilleavhengige og deres pårørende, og er helt gratis. Det skal være lav terskel for å ta kontakt med oss.    

Ta kontakt på kontakt@spillavhengighet.no eller ring 477 00 200.  

Åpent mandag til torsdag fra kl. 09:00-15:00. 

De fleste du møter på svartjenestene våre har egne erfaringer enten som pårørende eller spilleavhengige. 

Denne artikkelen er skrevet av Spillavhengighet Norge

 

 

 


Relaterte artikler