oddsen

Molde og Glimt jakter nye Europa-bragder

Bodø/Glimt skapte overskrifter i fotballverden da de slo Porto med ti mann i sin første kamp. Torsdag skal også Molde i aksjon, som starter jakten mot å revansjenere fjorårets tap i åttedelsfinalen.

I EUROPA: Magnus Wolff Eikrem (t.v) og Molde er i likhet med Jens Petter Hauge (t.h) og Bodø/Glimt, med i en europeisk turnering denne sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg og Mats Torbergsen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:2. oktober 2024

Det ble ikke Champions League for noen av de norske lagene denne sesongen heller. To lag har likevel sikret seg en plass i hvert sitt europeiske mesterskap.

Bodø/Glimt har allerede et sterkt resultat bak seg fra første kamp i Europa League for en uke siden.

Europa League på Oddsen

Molde rotet bort Europa League-plassen etter å ha tapt på straffer, og er nå klare for sesongens første kamp i Conference League.

Conference League på Oddsen

Nærmer seg seriegull

Bodø/Glimt er på vei mot nok et seriegull, etter 16 seiere og kun tre tap på 24 kamper så langt i Eliteserien. Bodøværingene har en luke på sju poeng ned til Brann på andreplass.

I helgen vant Glimt 4-0 mot Kristiansund, en uke etter at de tapte 4-1 borte mot Brann. Tapet er det eneste i Eliteserien siden midten av juli.

Årets sesong er det ellevte året der Glimt spiller europeiske kamper.

I 2021/2022 tok de seg til kvartfinalen i Conference League, der de tapte mot Roma. I år så det lenge ut til at Glimt skulle ta seg til Champions League etter 2-1-seier i første playoff-kamp mot Røde Stjerne, men etter returoppgjøret endte det 3-2 sammenlagt.

Nå venter den andre av åtte kamper i den innledende runden i Europa League.

Torsdag 21.00: Union St Gilloise - Bodø/Glimt, kampen på Oddsen

Imponerte mot portugisisk stormakt

Bodø/Glimt spilte sin første kamp i Europa League mot Porto for en uke siden.

Porto har vunnet Europa League to ganger tidligere, men har også to Champions League-titler å se tilbake på. På Aspmyra gikk portugiserne først opp i ledelsen, før Glimt utlignet noen minutter senere og gikk til pause med 2-1-ledelse.

Drøyt fem minutter ut i andreomgang ble Glimt redusert til ti mann, men vant likevel oppgjøret 3-2.

Første bortekamp i sesongens Europa League for Bodø/Glimt spilles i Belgia, der de møter Royale Union Saint-Gilloise.

Union SG har kun vunnet tre av tolv kamper siden sesongstarten i august. I helgen vant de 3-0 i ligakampen mot Kortrijk, mens de i sin første Europa League-kamp tapte 2-1 mot Fenerbahce.

Europa League på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Mistet Europa League-plassen på straffer

Molde er det eneste norske laget i Conference League denne sesongen, der de starter med å møte Larne hjemme torsdag kveld.

Forrige sesong røk Molde ut at Europa League etter gruppespillet, men tok seg til åttedelsfinale i Conference League, hvor de tapte 4-2 sammenlagt mot Club Brugge.

I år var de ett hinder fra Europa League, men måtte ta til takke med en plass i den tredje største turneringen i Europa, etter å ha tapt på straffer i playoffen.

Fjorårets åttedelsfinale er moldensernes beste Conference League-resultat.

Også i Conference League er formatet til årets turnering endret, og det spilles nå ligaspill. Molde skal møte Gent, Jagiellonia, APOEL, Helsinki og Mladá Boleslav, i tillegg til Larne.

Torsdag 18.45: Molde - Larne, kampen på Oddsen

Et av Norges beste lag

I Eliteserien ligger Molde på tredjeplass på tabellen etter 13 seiere og seks tap på 24 kamper. Moldenserne har to poeng opp til Brann på sølvplass og ett poeng ned til Viking på fjerdeplass, når det nå gjenstår seks kamper av sesongen.

Molde kommer fra målfest og 5-3-seier mot Tromsø i helgen. Før det spilte de uavgjort borte mot KFUM, etter to strake storseiere mot Fredrikstad og Kristiansund.

Molde har vært et av Norges beste fotballag på herresiden de siste årene. Senest i fjor ble de cupmestere for sjette gang. I Eliteserien har de blitt seriemestere fem ganger – sist i 2022.

Conference League på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler