oddsensport

CHL starter torsdag: Et av Europas beste lag gjester Hamar

Storhamar håper å skape et nytt europeisk eventyr når de igjen er med i CHL.

EUROPEISK MOTSTAND: Sander Hurrød (t.v) og Andreas Martinsen var begge med på å vinne serie og sluttspill forrige sesong. Nå skal de bryne seg på dobbeltmesteren fra Sveits.Rodrigo FreitasRodrigo Freitas
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:4. september 2024

CHL er hockeyens tilsvar på fotballens Champions League.

Mens fotballturneringen er blant de gjeveste turneringene og mest innbringende for klubbene, er ikke Champions Hockey League helt der.

Turneringen har gått under navnet siden CHL siden 2014 og er nå Europas gjeveste på tvers av landegrensene.

CHL på Oddsen

Med for tredje gang

For Storhamars del er det tredje gang de er med i turningen.

I 15/16 vant de sin gruppe før de også slo ut Red Bull Salzburg i 16-delsfinalen. I åttedelfsinalen var det derimot slutt.

Også i 18/19 tok de seg videre. Nok en gang ble det exit i åttedelsfinalen, denne gangen mot svenske Skellefteå.

Denne sesongen er formatet endret fra standard gruppespill til et ligasystem. Alle de 24 lagene spiller seks kamper hver. De 16 beste går videre til sluttspillet.

Storhamar skal møte Zurich Lions (Sveits), Fribourg-Gottéron (Sveits), Genéve-Servette (Sveits), Växjö (Sverige), Lausanne (Sveits), Färjestad (Sverige).

– Det er det tøffeste vi kunne fått, dette er de to tøffeste ligaene i Europa, sa Storhamar-trener Petter Thoresen etter trekningen.

Først er det to hjemmekamper mot sveitisk motstand som gjelder. Den sveitsiske seriemesteren først, før serietoeren er neste.

ZSC Lions som venter i den første kampen torsdag vant både serie og sluttspill.

Torsdag 19.00: Storhamar - ZSC Lions, direkte på Viaplay

Kampen på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Vant alt

Storhamar leverte en fantastisk fjorårssesong. Seriespillet bød på en rekke rekorder og gull. Også i sluttspillet gikk de hele veien og vant finaleserien mot Vålerenga 4-1 i kamper.

Sommeren har bydd på flere utskiftninger. Patrick Thoresen har reist til svenske Djurgården. Eirik Salsten, som ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller, skal teste lykken i Tsjekkia. Toppscorer Peter Quenville spiller i Finland denne sesongen.

Martin Johnsen, Jacub Kindl og Villiam Strøm var også ferdige etter at "bøtta" var sikret.

En rekke nye er på plass: Henrik Fayen-Vestavik, Joe Gatenby, Victor Svensson, Håvard Salsten, Cole Schneider, David Aas-Larsen, Mats Bakke Olsen og Austin Cangelosi er alle hentet inn.

Fra den norske ligaen er det den regjerende norgesmesteren som nå får innpass i turneringen. I turneringens første leveår hadde Norge to plasser.

Norske deltakelser i CHL:

  • 14/15: Stavanger Oilers og Vålerenga

  • 15/16: Stavanger Oilers og Storhamar

  • 16/17: Stavanger Oilers og Lørenskog

  • 17/18: Stavanger Oilers

  • 18/19: Storhamar (round of 16)

  • 19/20: Frisk Asker

  • 21/22: Frisk Asker

  • 22/23: Stavanger Oilers

  • 23/24: Stavanger Oilers

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler