lotto

Dette skjer når du vinner i Lotto

Har du lurt på hva som skjer med ferske Lotto-millionærer etter at de har fått Telefonen fra Hamar lørdag kveld? Dette er hva som venter deg dersom du blir en del av millionærklubben.

7 RETTE: Blant disse 34 Lotto-kulene trekkes det ut sju tall pluss ett tilleggstall hver lørdag. De med alle de sju rette på en og samme kupong, får sin del av førstepremiepotten på ca. 14 mill.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. oktober 2024Endret:4. oktober 2024

I Lotto handler det enkelt og greit om å gjette alle de sju tallene som blir trukket på én og samme rekke.

I gjennomsnitt får vi tre nye Lotto-millionærer hver lørdag, og siden Lottoens start i 1986 har nøyaktig 7 942 personer fått den berømte Telefonen fra Hamar etter trekningen lørdag kveld.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Dette skjer etter at Lotto-tallene er trukket

Å få Telefonen fra Hamar er forståelig nok et helt spesielt øyeblikk for mange. Det føles nok også ganske uvirkelig for de fleste.

Forberedelser 

Når tallene er trukket og Lotto-trekningen på NRK er over, gjør Norsk Tippings vinnerteam seg klare til å ringe kveldens ferske Lotto-millionærer.

Telefonen fra Hamar  

Vinnerne ringes rundt kl. 20:00 fra Norsk Tippings vinnernummer – 625 60 000 – også kjent som Telefonen fra Hamar. Lyser 625 60 000 opp på telefonen din lørdag kveld, anbefaler vi å ta den.

Budskapet

Når Norsk Tippings budbringer er helt sikker på at personen i andre enden av telefonen er rett person, kan vi med glede formidle budskapet: «Gratulerer, du har blitt Lotto-millionær!»

Vinnerøyeblikket 

Hvordan man reagerer på millionbeskjeden er helt individuelt og varierer fra person til person, og fra en lørdag til den neste. Noen skriker og noen jubler, andre bryter ut i gråt, noen blir helt stille og andre blir sjokkerte og spør om budskapet kan gjentas. Enkelte frykter at det hele er en spøk og sliter med å tro på at det faktisk er sant.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hjelp – jeg er Lotto-millionær

Etter at millionbeskjeden er overlevert og det største sjokket har lagt seg, kommer de praktiske opplysningene og den videre oppfølgingen.

Oppfølging

Når jubelen har roet seg og realiteten begynner å synke inn, kommer også flere spørsmål snikende: «Er premien skattefri?», «Når får jeg pengene på konto», «Burde jeg dele dette med noen?» og «Hva burde jeg gjøre først?».

Spørsmålene som dukker opp med engang kan ofte personen som ringer deg være behjelpelig med, samtidig som Norsk Tipping opp igjennom årene har bidratt og hjulpet til på flere områder, både med informasjon, presse, sikkerhet og økonomisk veiledning.

Økonomisk veiledning

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig kan det være nyttig å få eksperthjelp til å håndtere premien best mulig.

Alle som vinner to millioner kroner eller mer hos Norsk Tipping, får tilbud om gratis økonomisk veiledning.

Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet, og det er advokatene Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik som står for veiledningen.

Dobbeltsjekk av saldoen

En fellesnevner for flesteparten av spillerne som blir Lotto-millionærer, er at de sliter med å tro at det kan være sant. «Du kødder?», «Jeg tror ikke på deg!» og «Hvordan kan jeg få bekreftet dette?» er fraser som går igjen under vinnersamtalene.

Fra du vinner et millionbeløp til premiepengene er på konto, tar det mellom en og tre virkedager.

Derfor er det for de aller fleste ekstra spennende å sjekke saldoen i dagene etter at vinnertelefonen, for å virkelig få bekreftet at de har blitt millionærer og at det hele ikke bare var en drøm.

Livet som Lotto-millionær

For de fleste fortsetter livet stort sett som før etter at de har blitt Lotto-millionærer. Et stort flertall sier på vinnerkvelden at de skal nedbetale lån og gjeld, men flere har også ferieplaner i tankene.

73 prosent av de ferske millionærene sier de bruker deler av gevinsten på å oppfylle en eller flere drømmer. Reising, ny bil, ny bolig og deling av pengene med familie og venner er noe av det de ferske millionærene oftest bruker penger på.

Lørdag kan det være deg vi ringer

Lørdag er det som vanlig klart for ny Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Dersom du skulle være så heldig å få sju rette, kan du begynne å glede deg til Telefonen fra Hamar og en lørdagskveld du sent vil glemme.

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler